Delavnica bo ponovno na voljo v juniju 2022!

Spoznaj dostopne tehnike vzgoje najkakovostnejše hrane in ekološke regeneracije okolja.

Postani del zelene generacije. Nauči sodelovati z naravinimi procesi.

Zakaj se nama pridružiti?

Postani bolj neodvisen. Nahrani sebe in okolje.

Zaradi slabšanja kakovosti industrijske hrane, degradacije okolja in vse manj stabilnih dobavnih verig je danes še kako pomembno, da znamo zase in za ostale pridelati hrano na način, ki je prijazen ljudem in okolju.

 

Odkrij, kako si z kar se da majhnim vložkom pridelati večino hrane.

Spoznaj zahteve posameznih vrst živali in rastlin, ter stroške njihove vzgoje. Nauči se uporabiti in izdelati preprosto mobilno infrastrukturo, pridobil praktične veščine kompostiranja s kokošmi in vrtnarjenja brez prekopavanja, odkrij moč zelenega gnojenja.

Spoznaj kako lahko ublažimo posledice podnebnih sprememb.

Nauči se kako lahko odlične rezultate dosežeš tako, da delaš s pomočjo naravnih procesov. Hrano boš znal pridelati tako, da sočasno izboljšaš sposobnost zemljišča za skladiščenje organske snovi it zato pripomoreš k izboljšanju našega ključnega naravnega vira – rodovitne prsti. 

Foto utrinki preteklih delavnic:

Kaj so o delavnici povedali dosedanji udeleženci?

Česa se boš naučil(a)?

Nauči se načrtovanja in izvedbe biološko intenzivne in sonaravne pridelavo s pomočjo katere lahko hkrati obmogatimo naš ključni naravni vir – prst. Spoznaj enostavne metode bogatenja prsti z organsko snovjo, hranili in mikrobi. Tako boš lahko zares izboljšal zdravje rastlin, živali in prispevali k izgradnji organske snovi v prsti in na površju. Kakovostna prst ti bo hvaležna tako, da ti bo zagotovila zdravo in varno okolje.

 

Že znaš oceniti naravne potenciale, ki jih imaš?

Že poznaš zgodbo kako so živa bitja v celoti preoblikovale celotno površje Zemlje in ga še danes oblikujejo? Nauči se kako lahko z dobrim načrtovanjem v polnosti izkoristimo potencial rastlin za zajem ogljikovega dioksida in živali za mobilnost rodovitnosti in njegovo pretvorbo v organsko snov.

Kako načrtovati pridelavo?

Kako načrtovati pridelavo glede na značlinosti ponebja in prsti? Na primerih si oglej kako se lahko tudi zelo zahtevnemu podnebju prilagodimo s sodbnimi tehnikami in “DIY” infrastrukturo ter v pridelavo vključimo živali in izkoristimo njihove potenciale.

Že poznaš vrtnarjenje brez prekopavanja?

Oglej si kako načrtovati tržno usmerjen intenziven vrt z kompostno zastirko, tako, da bo standardiziran in ne bo zahteval veliko nege in časa, a bo kljub temu estetsko privlačen. Na takšnem vrtu boš lahko pridelal vso hrano zase in za živali ali pa celo za prodajo.

Kakšni so naravni potenciali živali in kako jih najbolj izkoristiš?

Vsaka vrsta živali ima svoje naravne potenciale za aktivno sodelovanje v ekosistemu. ki ga načrtujemo mi. Le če bomo spodbujali spodbujali te potenciale bodo živali res živele izpopolnjeno življenje. Tako nam bodo kokoši z največjim veseljem mešale kompost, prašiči bodo aktivirali gozdna tla, pašne živali pa bodo travo spodbudile k boljši rasti in produkciji biomase.

Kakšno infrastrukturo in orodje pravzaprav potretuješ?

Na delavnci spoznaj kakšna je ključna infrastruktura za pridelavo in kako jo lahko sam izdelaš in kako prihraniš pri izdelavi. Poglej si nekatera ključna orodja in tehnike, ki jih lahko obvlada vsak. Spoznaj kakšni so začetni in tekoči stroški pridelave, ter to, da se nekaterih benifitov regenerativne pridelave ne da vrednotiti zgolj finančno, saj izboljšujejo tebe in tvoje okolje.

Lokacija:

Novi Kot 9, 1319 Draga

Ponovno na voljo v letu 2022

Cena: 

120 evrov na osebo

Hiša Mandrova: Regeneracija 30 let zapuščene mikro kmetije

Spoznaj mentorico Evo

Eva Pavlič Seifert je umetnostna zgodovinarka in video umetnica. S svojim kreativnim delom je prepoznana v slovenskem in mednarodnem prostoru. V preteklosti je sodelovala s pomembnimi umetniškimi in raziskovalnimi institucijami.

V svojem delovanju jo vodi zavezanost k motiviranju posameznika za delo z živalmi, doseganju visokih rezultatov z nizkim finančnim vložkom in k učinkovito organizirani ohišnici.

Poleg svoje zavezanosti k delu pri Hiši Mandrova se Eva rada posveča pisanju, skrbi za svoje živali, je velika ljubiteljica kulinarike in je najbolj srečna, ko lahko med ljudi deli sproščeno ter sprejemajoče vzdušje pri Hiši.

Spoznaj kako si pridelati najkakovostnejšo hrano in vzgajati živali tako, da izboljšaš okolje, sodeluješ z naravnimi procesi in potenciali živali ter bogatiš naš ključni naravni vir - prst.

Novi Kot 9, 1319 Draga

Ponovno na voljo med junijem in septembrom 2022!

120 evrov na osebo

V spodnji obrazec nama lahko napišeš morebitna vprašanja, povezana z delavnico, ali pa se vpiši, če želiš biti prvi obveščen o novih datumih za delavnice!