Hiša Mandrova

SPOZNAJ DOSTOPNE TEHNIKE VZGOJE NAJKAKOVOSTNEJŠE HRANE IN EKOLOŠKE REGENERACIJE OKOLJA.

Nauči se sodelovati z
naravnimi procesi
in postani del zelene generacije!

Zakaj se nama pridružiti?

Postani bolj neodvisen.
Nahrani sebe in okolje.

Zaradi slabšanja kakovosti industrijske hrane, degradacije okolja in vse manj stabilnih dobavnih verig je danes še kako pomembno, da znamo zase in za ostale pridelati hrano na način, ki je prijazen ljudem in okolju.

 

Odkrij, kako si z majhnim vložkom pridelati večino hrane.

Spoznaj zahteve posameznih vrst živali in rastlin, ter stroške njihove vzgoje. Nauči se uporabiti in izdelati preprosto mobilno infrastrukturo, pridobi praktične veščine kompostiranja s kokošmi in vrtnarjenja brez prekopavanja, odkrij moč zelenega gnojenja.

Spoznaj, kako lahko ublažimo posledice podnebnih sprememb.

Nauči se, kako lahko dosežeš odlične rezultate tako, da delaš s pomočjo naravnih procesov. Hrano boš znal pridelati tako, da boš sočasno izboljševal sposobnost zemljišča za skladiščenje organske snovi in tako pripomogel k izboljšanju našega ključnega naravnega vira – rodovitne prsti. 

Foto utrinki preteklih delavnic:

Kaj so o delavnici povedali dosedanji udeleženci?

Česa se boš naučil(a)?

Nauči se načrtovanja in izvedbe biološko intenzivne in sonaravne pridelave, s pomočjo katere lahko hkrati obmogatimo naš ključni naravni vir – prst. Spoznaj enostavne metode bogatenja prsti z organsko snovjo, hranili in mikrobi. Tako boš lahko zares izboljšal zdravje rastlin, živali in prispevali k izgradnji organske snovi v prsti in na površju. Kakovostna prst ti bo hvaležna tako, da ti bo zagotovila zdravo in varno okolje.

Že poznaš naravne potenciale, ki so nam na voljo?

Že veš kako so živa bitja v celoti preoblikovala Zemljo in jo še danes oblikujejo? Nauči se kako lahko z dobrim načrtovanjem v polnosti izkoristimo potencial rastlin za zajem ogljikovega dioksida in njegovo pretvorbo v organsko snov. Pri tem so nepogrešljive pomočnice živali, saj omogočajo da lažje razporejamo in mobiliziramo rodovitnost, kjer želimo.

Kako načrtovati pridelavo?

Kako načrtovati pridelavo glede na značlinosti ponebja in prsti? Na primerih si oglej kako se lahko tudi zelo zahtevnemu podnebju prilagodimo s sodbnimi tehnikami pridelave in “DIY” infrastrukturo.

Že poznaš vrtnarjenje brez prekopavanja?

Oglej si kako načrtovati tržno usmerjen intenziven vrt s kompostno zastirko, tako da bo standardiziran in ne bo zahteval veliko nege in časa, a bo kljub temu estetsko privlačen. Na takšnem vrtu boš lahko pridelal vso hrano zase in za živali ali pa celo za prodajo.

 

Kakšni so naravni potenciali živali in kako jih najbolj izkoristiš?

Vsaka vrsta živali ima svoje naravne potenciale za aktivno sodelovanje v ekosistemu, ki ga načrtujemo mi. Če bomo spodbujali te potenciale, bodo živali res živele izpopolnjeno življenje. Tako nam bodo kokoši z največjim veseljem mešale kompost, prašiči bodo aktivirali gozdna tla, pašne živali pa bodo travo spodbudile k boljši rasti in produkciji biomase.

 

Kakšno infrastrukturo in orodje pravzaprav potretuješ?

Na delavnici spoznaj kakšna je ključna infrastruktura za pridelavo, kako jo lahko sam izdelaš in kako prihraniš pri izdelavi. Poglej si nekatera ključna orodja in tehnike, ki jih lahko obvlada vsak. Spoznaj kakšni so začetni in tekoči stroški pridelave. A vendar se nekaterih prednosti regenerativne pridelave ne da vrednotiti zgolj finančno, saj izboljšujejo tebe in tvoje okolje.

Lokacija:

Novi Kot 9, 1319 Draga

Trajanje:

Ponovno na voljo v letu 2022!

Cena:

120 evrov na osebo

Hiša Mandrova: Primer regeneracije 30 let zapuščene mikro kmetije.

Spoznaj mentorico Evo

Eva Pavlič Seifert je umetnostna zgodovinarka in video umetnica. S svojim kreativnim delom je prepoznana v slovenskem in mednarodnem prostoru. V preteklosti je sodelovala s pomembnimi umetniškimi in raziskovalnimi institucijami.


V svojem delovanju jo vodi zavezanost k motiviranju posameznika za delo z živalmi, doseganju visokih rezultatov z nizkim finančnim vložkom in k učinkovito organizirani ohišnici. Poleg svoje zavezanosti k delu pri Hiši Mandrova se Eva rada posveča pisanju, skrbi za svoje živali, je velika ljubiteljica kulinarike in je najbolj srečna, ko lahko med ljudi deli sproščeno ter sprejemajoče vzdušje pri Hiši.

NOVO!

Pohiti s prijavo na delavnico
Gradnja z lesom!
Število udeležencev je omejeno, prostih mest pa ni več veliko!

Enodnevna delavnica poteka vsako soboto in po novem tudi v nedeljo med 9.00 in 16.00.


Oglej si podrobnosti delavnice  Gradnja z lesom in se prijavi s pomočjo obrazca ali pa pošlji sporočilo na hisamandrova (at) gmail.com

Prijavi se na novičnik Hiše Mandrova in bodi prvi obveščen o novih delavnicah in novicah.