To spletno mesto uporavlja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo. S klikom na “Dovolim vse” ali z uporabo strani se strinjate z vsemi piškotki.  Več o piškotkih

Hiša Mandrova

DELAVNICA 
ROČNE OBDELAVE LESA

Lokacija:

Novi Kot 9, 1319 Draga

Čas: 

09.00 – 16.00

Cena: 

120 evrov na osebo

Les je najprej živo drevo, nato človekovo pribežališče in šele na koncu postane kurivo za naslednje generacije. In da bi razumel les,

moraš spoznati drevo. 

 

Ustvarjaj živo dediščino, uporabi najboljše

naravno in ga združi z najboljšim človeškim.

 

Bodi del zelene generacije in se pridruži delavnici.

ČESA SE BOŠ NAUČIL/-A?

ikona 11

izbrati primeren
les in orodje

ikona 2

VEČ O NARAVNI
ZAŠČITI LESA

ikona 3

ROČNIH TEHNIK
OBDELAVE LESA

ikona 4

OŽIVLJATI KULTURNO DEDIŠČINO

Na delavnici se boš naučil ročnih tehnik obdelave lesa, znanj iz preteklosti, se kreativno izpopolnil in spoznal kako lastnosti lesa vplivajo na njegovo uporabnost.

 

Seznanil se boš z uporabo lesa v gradnji in z izdelavo vsakodnevnih predmetov s posebnim poudarkom na izbiri primernih kosov lesa v duhu sodobnega ekološkega bivanja. 

 

Z uporabo lesa boš znižal svoj ogljični odtis, ustvaril ogljično nevtralno infrastrukturo in izdelke ter razumel ekološko primernost ročne obdelave lesa za domačo rabo. 

SPOZNAJ MENTORJA ALJAŽA

“Les je material, ki človeka spremlja že tisočletja. Naj spet postane material za vsakdanjo rabo. S splošno uporabo lesa se bomo skupaj podali na pot trajnostnega bivanja. Na mestu izvora materiala si bomo lahko sami izdelali prav vse; od lesene žlice do lesene hiše.” — Aljaž

Aljaž Celarc je geograf in fotograf. Za svoje kreativno delo je prejel več nagrad in je  sodeloval s pomembnimi raziskovalnimi institucijami. S svojim ekološkim in trajnostnim razmišljanjem raziskuje možnosti za sodobno in energetsko učinkovito bivanje.

 

V njegovem delovanju ga žene raziskovanje in obujanje tradicionalnih znanj ter njihovo oživljanje v duhu sodobnega bivanja. To sta predvsem tehnika ročnega tesanja tramov in tradicionalno stavbarstvo.

 

Ob vsej zavezanosti k pedagoškemu in raziskovalnemu delu je Aljaž strasten fotograf in snemalec, skrbnik sadik, velik oboževalec dobre glasbe in predvsem ljubitelj domače hrane, ki jo prideluje skupaj z Evo.

close

Hvala, da si se odločil postati del zelene generacije!

Na delavnicah boš osvojil/-a nova znanja, se kreativno izpopolnil/-a in spoznal/-a somišljenike.

Zelo preprosto je. Izpolni ta obrazec in od naju boš pridobil predloge za obisk delavnic, ki so ti pisani na kožo!

Katera delavnica te zanima?

Seznanjen sem z Izjavo o zasebnosti Hiše Mandrova: