Pogoji poslovanja spletne trgovine

Uvodna določila

Spletno mesto http://www.hisamandrova.com je namenjeno predstavitvi in prodaji delavnic, knjig in unikatnih izdelkov blagovne znamke Hiša Mandrova.  Splošne in ostale pogoje poslovanja kot ponudnik in upravljalec spletne strani določa Hiša Mandrova, Spletna trgovina, Eva Pavlič Seifert s.p., nosilec blagovne znamke Hiša Mandrova. Ponudnik je tudi proizvajalec izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Spletna trgovina posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine oziroma kupec v spletni trgovini hisamandrova.com.

Prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila velja za pogodbo o nakupu in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.


Podatki o podjetju

Polni naziv: Hiša Mandrova, Spletna trgovina, Eva Pavlič Seifert s.p.

Novi Kot 9

1319 Draga

Matična številka: 9246193000

Davčna številka: 65930746

TRR: SI56 0284 3026 4650 906, NLB, d. d.

e-pošta: info [at] hisamandrova.com

Telefon: (+386) 051 665 173

Registrski organ: AJPES, Izpostava Ljubljana. Datum vpisa: 24. 10. 2022


Telefonska številka in mail

Na telefonski številki 051665173 smo za vsa vprašanja dosegljivi vsak dan med 8.00 in 12.00 uro. 

Dosegljivi smo tudi po e-pošti info [at] hisamandrova.com


Cene in ažurnost podatkov

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in ne vsebujejo DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost – Hiša Mandrova, Spletna trgovina, Eva Pavlič Seifert s.p., ni DDV-zavezanec. Cena ne vključuje stroškov dostave. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti svojo davčno številko. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.


Nakupovanje

Vsak izdelek v spletni trgovini hisamandrova.com ima navedeno ime in opis izdelka, težo, dimenzije ter ceno. S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« se izbrana količina izdelkov doda v spletno košarico. Kupec lahko kadarkoli ureja stanje v košarici tako, da dodaja, odstranjuje ali spreminja količino naročenih izdelkov. Košarica je dostopna s klikom na ikono nakupovalne vrečke na vrhu spletne strani.

Kupec se na naslednjo točko postopka premakne s klikom na gumb »ZAKLJUČEK NAKUPA«. Sledi vnos naslova za dostavo in izbira plačilne metode, kjer imate na voljo neposredno bančno transakcijo ali plačilo z uporabo kreditne ali debetne kartice po sistemu Stripe. Pri izbiri bančnega nakazila boste z gumbom »ZAKLJUČI NAKUP« končali postopek naročanja, spletna stran pa bo vaše naročilo poslala v obdelavo. Potrdilo o oddaji naročila z informacijami za bančno nakazilo prejmete na svoj elektronski naslov. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene ure od oddaje naročila sporočite na naslov info [at] hisamandrova.com.


Plačevanje

V spletni trgovini hisamandrova.com sta omogočena dva načina plačevanja:

1.) Bančno nakazilo na transakcijski račun. Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. V polje namen navedite številko naročila v spletni trgovini. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na navedeni naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

2.) Stripe plačilo s kreditno ali debetno kartico ob koncu nakupa


Dostava in dobavni roki

Dostava izdelkov iz spletne trgovine hisamandrova.com poteka v sodelovanju s Pošto Slovenije. Pakete na pošto oddamo naslednji delovni dan. Izjemoma je najdaljši možni dostavni rok 5 delovnih dni. Nekatere produkte tržimo v digitalni obliki. To so boni za obisk delavnic, ki si jih uporabnik natisne sam, prejme pa jih po e-poštnes sporočilu, najkasneje v 5 delovnih deneh od prejetja naročila.

Cena dostave je 5,9 evra.

Nekateri produkti (Boni za udeležbo na delavnicah) so poslani po e-pošti, strošek pošiljanja zato ni obračunan.


Pošiljke dostavljamo na območju celotne Slovenije.


Preklic naročila

Naročilo lahko prekličete v roku 1 ure od oddaje naročila z poslanim sporočilom o preklicu na info [at] hisamandrova.com ali s klicem na telefonsko številko 051 665 173. Po tem času bo vaše naročilo obdelano in odposlano, tako da lahko pogodbe brez razloga odstopite v roku 14 dni od prejetja paketa.


Vračilo in zamenjava blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca info[at] hisamandrova.com ali po pošti na naslov Hiša Mandrova, Novi Kot 9, 1319 Draga. Za odstop od pogodbe izpolnite in nam na navedeno e-pošto ali po pošti pošljite Obrazec z informacijami v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe.V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Hiša Mandrova, Novi Kot 9, 1319 Draga. Prodajalec je uporabniku dolžen vrniti celoten strošek kupnine skupaj s stroški poštnine. Vrnjenji izdelki morajo zapakirani in nepoškodovani.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa s priporočeno pošto v originalni embalaži in pakiranju brez odkupnine.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik najpozneje v osmih dneh po prejemu vrnjenega izdelka vrne vsa prejeta plačila. hisamadnrova.com vrne prejeta plačila potrošniku z nakazilom na potrošnikov tekoči račun, ki ga je le-ta navedel v obvestilu o odstopu od pogodbe oziroma na drug dogovorjen način.


Reklamacije in stvarne napake

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail. V primeru kakršnih koli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo. Potrudili se bomo, da rešimo vaše težave oziroma vam pomagamo z dodatnimi informacijami in napotki.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, v kateri je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo (37. a člen ZVPot). Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve (37.b člen ZVPot).


Varstvo podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine http://www.hisamandrova.com varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in v skladu z Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam. Več o varstvu osebnih podatkov si oglejte v zavihku Izjava o zasebnosti.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Hiša Mandrova – Eva Pavlič Seifert, s.p., skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

Hiša Mandrova – Eva Pavlič Seifert, s.p., kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina hisamandrova.com in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršen koli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

Novi Kot, 24. 10. 2022

Splošni pogoji prijave na delavnice in izobraževanja

Splošne določbe

Udeleženec izobraževanja (v nadaljevanju stranka) z  vnosom podatkov v spletno prijavnico in strinjanjem z Izjavo o zasebnosti

(ali preko e-pošte) potrjujete svojo udeležbo na izbranem dogodku. 

Organizator izobraževanja je Hiša Mandrova – Eva Pavlič Seifert s.p., Novi Kot 9, 1319 Draga, matična številka 9246193000, davčna številka 65930746 (v nadaljevanju organizator).


Način plačila

Polno ceno udeležbe na osnovni delavnici bo uporabnik poravnal ob nakupu na spletni trgovini. Če zneska ne poravna v 14 dneh bo organizator prijavo štel za nepopolno in bo rezervirano mesto ponudil drugim zainteresiranim.


Odpoved udeležbe na dogodku

  • Če stranka poda preklic rezervacije 21 ali več dni pred začetkom dogodka je ta brezplačna. V primeru odpovedi ali preklica vsaj 21 dni dni pred dogodkom se stranki vrne celoten znesek z nakazilom na strankin TRR.
  • V primeru, da stranka rezervacijo prekliče od 21 do 10 dni pred dogodkom, se ji vrne 50% plačanega zneska.
  • V primeru, da stranka rezervacije ne prekliče, ali da jo prekliče manj kot 10 dni pred pričektom dogodka, se plačane vrednosti ne vrača oz. ji bo organizator izdal račun v polni vrednosti.

Odpoved dogodka s strani organizatorja

Če organizator kadarkoli odpove delavnico se stranki vrne celoten znesek na TRR najkasneje v 7 dneh od datuma odpovedi.


Varstvo osebniih podatkov

S prijavo bo organizator Hiša Mandrova – Eva Pavlič Seifert, s.p., Novi Kot 9, 1319 Draga in Aljaž Celarc s.p., Novi Kot 9, 1319 Draga postal upravljavec osebnih podatkov v skladu z Izjavo o zasebnosti objavljeno na spletni strani http://www.hisamandrova.com.


Strankini osebni podatki bodo hranjeni in uporabljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in uredbo GDPR. Obdelava pomeni zbiranje, shranjevanje ali združevanje podatkov v zbirkah osebnih podatkov, spreminjanje, uporabo ali sporočanje, vključno s prenosom, iskanjem, blokiranjem in brisanjem. Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali do strankinega pisnega preklica. V zvezi z varstvom, obdelavo in hrambo osebnih podatkov organizator zagotavlja, da v celoti spoštuje zakonske določbe.


Soglasje za zbiranje osebnih podatkov je obvezno. V kolikor stranka ne privoli v obdelavo osebnih podatkov, je organizator ne bomo mogel obveščati o novostin in tudi ne komunicirati s stranko.

Stranka lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva vpogled, prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris njenih osebnih podatkov.


Mladoletne osebe

Najnižja starost udeležencev je 15 let, vendar smejo mladoletne osebe delavnice in izobraževanja obiskati le v spremstvu starša ali skrbnika.


Posebna določila

Stranka s prijavo izjavlja, da se izobraževanja udeležuje na lastno odgovornost in bo svoje strinjanje s tem določilom potrdila s podpisom Izjave o odgovornosti ob prihodu na delavnico.


Novi Kot 24. 10. 2022

Spletno mesto hisamandrova.com deluje s pomočjo piškotkov. Več o tem kako obdelujemo piškotke si lahko preberete tukaj. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov?