Hiša Mandrova

POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

 

Spletno mesto hisamandrova.com je namenjeno predstavitvi in prodaji unikatnih lesenih izdelkov.  Splošne in ostale pogoje poslovanja kot ponudnik in upravljalec spletne strani določa Aljaž Celarc, s.p., proizvajalec blagovne znamke Hiša Mandrova. Ponudnik je tudi proizvajalec izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Spletna trgovina posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine oziroma kupec v spletni trgovini hisamandrova.com. Prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila velja za pogodbo o nakupu in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

Podatki o podjetju

 

Polni naziv: Oblikovalske in fotografske storitve, Aljaž Celarc, s.p.

Oblikovalske in fotografske storitve, Aljaž Celarc, s.p.

Novi Kot 9

1319 Draga

Matična številka: 8791589000

Davčna številka: 99947889

e-pošta: aljo.celarc [at] gmail.com

Telefon: (+386) 051 665 173

Registrski organ: AJPES, Izpostava Ljubljana. Datum vpisa: 13. 1. 2021

 

Cene in ažurnost podatkov

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in ne vsebujejo DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost – Aljaž Celarc, s.p., ni DDV-zavezanec. Cena vključuje stroške dostave. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

 

Nakupovanje

 

Vsak izdelek v spletni trgovini hisamandrova.com ima navedeno ime in opis izdelka, težo, dimenzije ter ceno. S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« se izbrana količina izdelkov doda v spletno košarico. Kupec lahko kadarkoli ureja stanje v košarici tako, da dodaja, odstranjuje ali spreminja količino naročenih izdelkov.

 

Kupec se na naslednjo točko postopka premakne s klikom na gumb »ZAKLJUČEK NAKUPA«. Sledi vnos naslova za dostavo in izbira plačilne metode, kjer imate na voljo neposredno bančno transakcijo in plačilo po povzetju z gotovino. Pri izbiri bančnega nakazila boste z gumbom »ZAKLJUČI NAKUP« končali postopek naročanja, spletna stran pa bo vaše naročilo poslala v obdelavo. Potrdilo o oddaji naročila z informacijami za bančno nakazilo prejmete na svoj elektronski naslov. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene ure od oddaje naročila sporočite na naslov aljo.celarc [at] gmail.com.

 

Plačevanje

 

V spletni trgovini hisamandrova.com sta omogočena dva načina plačevanja:

 

1.) Bančno nakazilo (nalog UPN ). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na navedeni naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

 

2.) Plačilo po prevzemu pošiljke.

 

Dostava in dobavni roki

Dostava izdelkov iz spletne trgovine hisamandrova.com poteka v sodelovanju s Pošto Slovenije.

 

Stroški nakupa posameznega izdelka že vključujejo stroške poštnine.

 

Vračilo in zamenjava blaga

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: aljo.celarc [at] gmail.com.

 

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Hiša Mandrova, Novi Kot 9, 1319 Draga.

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa s priporočeno pošto v originalni embalaži in pakiranju brez odkupnine.

 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

 

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik najpozneje v osmih dneh po prejemu vrnjenega izdelka vrne vsa prejeta plačila. hisamadnrova.com vrne prejeta plačila potrošniku z nakazilom na potrošnikov tekoči račun, ki ga je le-ta navedel v obvestilu o odstopu od pogodbe oziroma na drug dogovorjen način.

 

Reklamacije in stvarne napake

 

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail. V primeru kakršnih koli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo. Potrudili se bomo, da rešimo vaše težave oziroma vam pomagamo z dodatnimi informacijami in napotki.

 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, v kateri je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo (37. a člen ZVPot). Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve (37.b člen ZVPot).

 

Varstvo podatkov

 

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine http://www.hisamandrova.com varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam. Več o varstvu osebnih podatkov si oglejte v zavihku Izjava o zasebnosti.

 

Spletna stran http://www.hisamandrova.com samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani, ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP-naslovom.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

 

Proizvodnja lesenih izdelkov Hiša Mandrova, Aljaž Celarc, s.p., skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

 

Proizvodnja lesenih izdelkov Hiša Mandrova, Aljaž Celarc, s.p., kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Pravno obvestilo

 

Spletna trgovina hisamandrova.com in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršen koli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

 

Novi Kot, 14. 1. 2021

NOVO!

Pohiti s prijavo na delavnico
Gradnja z lesom!
Število udeležencev je omejeno, prostih mest pa ni več veliko!

Enodnevna delavnica poteka vsako soboto in po novem tudi v nedeljo med 9.00 in 16.00.


Oglej si podrobnosti delavnice  Gradnja z lesom in se prijavi s pomočjo obrazca ali pa pošlji sporočilo na hisamandrova (at) gmail.com

Prijavi se na novičnik Hiše Mandrova in bodi prvi obveščen o novih delavnicah in novicah.