Hiša Mandrova

Hiša Mandrova je domačija, 

na kateri se sodobno bivanje prepleta z oživljanjem kulturne dediščine in dostopnimi metodami samooskrbe

Zgodba Hiše Mandrova

Si že kdaj začutil vznemirjenost, ker si se odločil, da boš v življenju nekaj spremenil?

To se je zgodilo tudi Evi in Aljažu, mednarodno priznanemu in nagrajenemu umetniškemu tandemu. Globoko v sebi sta dolgo časa čutila, da morata v svojem življenju nekaj korenito spremeniti. Hrepenenje po tesnejši povezanosti z okoljem, samooskrbi in intimi bivanja v naravnem okolju ju je pripeljalo na podeželje.

 

Leta 2019 sta se preselila na eno izmed najbolj odročnih visokih kraških planot v Sloveniji, ko sta za seboj pustila obremenjujoče mestno življenje in sta takoj pričela prenavljati svoj novi dom.

 

Kupila sta staro leseno hišo z domačim imenom pri Mandrovih in jo z izjemno skromnimi sredstvi  v celoti sama obnovila. Hišo sta zasnovala tako, da omogoča sodobno in varčno bivanje. Med obnovo sta se seznanila s pozabljeno tradicijo ročne obdelave lesa, ki jo raziskujeta in negujeta z vsakim novim gradbenim podvigom. Verjameta, da sta zaradi dela z lesom in samooskrbe postala boljša človeka.

 

Eva in Aljaž  si na 800 m nadmorske višine v izjemno zahtevnem podnebju pridelujeta hrano tako, da združujeta najboljše lokalno znanje, znanje regenerativnega kmetijstva in permakulture. Verjameta, da lahko čisto vsak posameznik združi najboljša stara znanja z najboljšim znanjem sedanjosti, si hrano prideluje na ekološki način in si priskrbi večino materialov ter tako zaživi bolj polno samooskrbno življenje, brez pritiskov in podrejanja družbenim normam.

 

S tabo bi rada delila vse znanje, ki sta se ga v teh letih tudi naučila, in ti predstavila strategije za bolj trajnostno in neodvisno prihodnost. O svojem vsakdanu in načrtih objavljata na družbenih omrežjih, o njunem delu pa so poročali največji slovenski mediji.

 

Leta 2022 se jima je rodila hčerka Varja.

O Hiši Mandrova so poročali:

Prijavi se na novičnik Hiše Mandrova

Poseben novičnik prejmete v vaš e-poštni nabiralnik. Tako boste prvi obveščeni o novostih pri najini Hiši. Pošiljava ga 1x mesečno.

Spletno mesto hisamandrova.com deluje s pomočjo piškotkov. Več o tem kako obdelujemo piškotke si lahko preberete tukaj. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov?

NOVO!

Pohiti s prijavo na delavnico
Gradnja z lesom!
Število udeležencev je omejeno, prostih mest pa ni več veliko!

Enodnevna delavnica poteka vsako soboto in po novem tudi v nedeljo med 9.00 in 16.00.


Oglej si podrobnosti delavnice  Gradnja z lesom in se prijavi s pomočjo obrazca ali pa pošlji sporočilo na hisamandrova (at) gmail.com

Prijavi se na novičnik Hiše Mandrova in bodi prvi obveščen o novih delavnicah in novicah.