Hiša Mandrova

Si že kdaj začutil vznemirjenost,
ker si se odločil, da boš v svojem življenju nekaj spremenil? 

To se je zgodilo tudi Evi in Aljažu, mednarodno priznanemu in nagrajenemu umetniškemu tandemu

 

Globoko v sebi sta dolgo časa čutila, da morata v svojem življenju nekaj korenito spremeniti. Hrepenenje po tesnejši povezanosti z okoljem, samooskrbi in intimi bivanja v naravnem okolju ju je pripeljalo na podeželje. 

 

Leta 2019 sta se preselila na eno izmed najbolj odročnih visokih kraških planot v Sloveniji, ko sta za seboj pustila obremenjujoče mestno življenje in sta takoj pričela prenavljati svoj novi dom. 

 

Kupila sta staro leseno hišo z domačim imenom pri Mandrovih in jo z izjemno skromnimi sredstvi  v celoti sama obnovila. Hišo sta zasnovala tako, da omogoča sodobno in varčno bivanje.

 

Med obnovo sta se seznanila s pozabljeno tradicijo ročne obdelave lesa, ki jo raziskujeta in negujeta z vsakim novim gradbenim podvigom. Verjameta, da sta zaradi dela z lesom in samooskrbe postala boljša človeka. 

 

Eva in Aljaž  si na 800 m nadmorske višine v izjemno zahtevnem podnebju pridelujeta hrano tako, da združujeta najboljše lokalno znanje, znanje regenerativnega kmetijstva in permakulture. 

 

Verjameta, da lahko čisto vsak posameznik združi najboljša stara znanja z najboljšim znanjem sedanjosti, si hrano prideluje na ekološki način in si priskrbi večino materialov ter tako zaživi bolj polno samooskrbno življenje, brez pritiskov in podrejanja družbenim normam.​

 

S tabo bi rada delila vse znanje, ki sta se ga v teh letih tudi naučila, in ti predstavila strategije za bolj trajnostno in neodvisno prihodnost.

 

O svojem vsakdanu in načrtih objavljata na družbenih omrežjih, o njunem delu pa so poročali največji slovenski mediji. 

Bi rad izkusil najino zgodbo?
Že danes se prijavi na delavnice.