Hiša Mandrova

IZJAVA O ZASEBNOSTI

 

1 . Splošna določila

 

HIŠA MANDROVA spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev preko te spletne strani smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

 

Namen te Izjave o zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni, kako se bodo uporabljali, kako jih bomo varovali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 

HIŠA MANDROVA se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani in/ali v katerikoli komunikaciji s HIŠO MANDROVO, tako preko elektronske pošte, telefona ali drugače, uporabljeni v skladu s to Izjavo o zasebnosti, da vaših podatkov ne bo prodajala, posojala ali kakorkoli drugače posredovala tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

2. Upravljalec podatkov

 

Upravljalec vaših osebnih podatkov je HIŠA MANDROVA – Eva Pavlič Seifert, samozaposlena v kulturi: Novi Kot 9, 1319 Draga, Matična št. 2579553000, Davčna št.: 65930746

in

Aljaž Celarc s.p.: Novi Kot 9, 1319 Draga, Matična št. 8791589000, Davčna št. 99947889

 

e-naslov: hisamandrova(at)gmail.com

 

Za vse teme in vsebine, ki bodo posredovane s strani uporabnika in upravljalcev HIŠA MANDROVA in označene kot zaupne velja stroga zaupnost.

 

3. Definicije

 

“Osebni podatki” pomenijo vse informacije, ki neposredno, posredno ali v povezavi z drugimi informacijami omogočajo identifikacijo ali določljivost fizične osebe.

 

Kjer se v Pogojih sklicujemo na “Vas”, “Vi”, “Ti”, “Tebe” se to nanaša na vse fizične in/ali pravne osebe, ki dostopate do http://www.hisamandrova.com, na kakršenkoli način komunicirate z nami in/ali uporabljate storitve. To vključuje tudi vse osebe, ki v vašem imenu dostopajo do in/ali uporabljajo Storitve in/ali http://www.hisamandrova.com.

 

“Upravljalec podatkov” je fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug organ, ki sam ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov, vključno z varnostnimi ukrepi v zvezi z delovanjem in uporabo te aplikacije. Upravljalec podatkov, če ni drugače določeno, je lastnik tega spletnega mesta.

 

“Obdelovalec podatkov” pomeni fizično ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca, kot je opisano v tej Izjavi.

 

“Storitev” pomeni storitve, ki jih ponuja HIŠA MANDROVA, kot je opisano v Splošnih pogojih poslovanja objavljenih na Spletni strani.

 

“Spletna stran” se nanaša na spletni naslov http://www.hisamandrova.com in vse njene podstrani, kjer se zbirajo in obdelujejo osebni podatki.

 

Naslovi, odstavki in poudarki v tej Izjavi o zasebnosti so namenjeni lažji preglednosti in uporabi in ne vplivajo na samo razlago.

 

Raba ednine vključuje tudi množino in obratno. Raba katerega koli spola vključuje tudi druge.

 

4. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

 

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, ki ni združljiv s prvotnim namenom, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

 

Upoštevajte, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo tudi brez vaše vednosti ali soglasja v skladu z zgornjimi pravili, kadar to zahteva ali dovoljuje veljavna zakonodaja.

 

Kadar moramo osebne podatke zbirati po zakonu ali po Splošnih pogojih poslovanja, in teh podatkov ne zagotovite, vam morda ne bomo mogli zagotoviti vseh Storitev.

 

Med vrstami podatkov, ki jih zbiramo sami ali prek tretjih oseb, so:

 

– Kontaktni podatki: e-poštni naslov

– Ime in priimek

– Podatki o uporabi: informacije o tem, kako uporabljate naše spletno mesto

– Naslov (v primeru naročila)

 

Podatki se obdelujejo na naši lokaciji HIŠA MANDROVA in kjerkoli drugje, kjer so strani, ki sodelujejo pri obdelavi.

 

Glede na vašo lokacijo lahko prenos podatkov vključuje prenos vaših podatkov v državo, ki ni vaša. Prav tako ste, če pride do kakršnega koli takega prenosa upravičeni spoznati pravno podlago prenosa podatkov v državo zunaj Evropske unije ali katero koli mednarodno organizacijo, ki jo ureja mednarodno javno pravo in z naše strani sprejetih varnostnih ukrepih za zaščito njihovih podatkov.

 

5. Načini zbiranja podatkov

 

Obisk spletne strani:

Na spletnem mestu (https://www.hisamandrova.com/) uporabljamo trajne in začasne piškotke (sejni piškotki) vtičnika WordPress Statistics in piškotke spletne analitike Hotjar. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiska, identifikacija programske opreme, preživet čas uporabnika na strani, uporabniška izkušnja, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov in odzivov na aktivnosti, ki jih izvajamo. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja našega spletnega mesta.

 

Vsi piškotki so anonimni. HIŠA MANDROVA tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 

Piškotki vezani na družabna omrežja

 

Piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij nam omogočajo, da v Spletno mesto vdelamo različne produkte – to uporabnikom družabnih omrežji omogoča deljenje vsebin s povezanimi osebami. Vtičniki uporabljajo piškotke tako, da družbena omrežja identificirajo svoje uporabnike med obiskom Spletnega mesta. Če ob obisku našega Spletnega mesta niste prijavljeni v posamezno družbeno omrežje, pa je potrebno soglasje za nalaganje piškotkov s strani vtičnikov.

 

Prijava na novice in objave

 

Na naši spletni strani se lahko naročite na prejemanje elektronskih novic o aktualnih objavah in ponudbi. V ta namen vas lahko HIŠA MANDROVA prek elektronske pošte obvešča o novostih iz svoje ponudbe storitev in o novostih aktualnih medijskih objav, ki so neposredno vezane na HIŠO MANDROVA ali njene storitve. O novostih vas bomo obveščali ne pogosteje kot enkrat mesečno.

 

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v točki 7. “Vaše pravice” spodaj.

 

Tretje osebe ali javno dostopni viri

 

Obdelujemo lahko tudi osebne podatke o vas, ki jih lahko prejmemo tudi od različnih tretjih oseb, kot je navedeno spodaj:

 

– ponudniki analitike (Google, WordPress, Facebook in Instagram s sedeži zunaj EU)

– ponudniki pošiljanja elektronskih sporočil in zbiranja mail naslovov (Mailchimp)

– ponudnik spletne analitike Hotjar

 

Nekatere podatke o vas lahko pridobimo od tretjih partnerjev, kot navedeno zgoraj, tej partnerji nam ponujajo tehnične storitve in druge storitve.

 

5. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

 

Osebne podatke, ki se nanašajo na vas, lahko obdelujemo pod naslednjimi pogoji:

 

V skladu z vašim soglasjem o “Izjavi o piškotkih” obdelujemo piškotke.

 

V skladu z zakonodajo bomo lahko obdelovali vaše osebne podatke, dokler ne nasprotujete takšni obdelavi, ne da bi se morali pred tem prositi za vaše soglasje ali izpolnjevati katero koli od naslednjih pravnih podlag. To pa ne velja, kadar za obdelavo osebnih podatkov velja evropska zakonodaja o varstvu podatkov;

 

Vaše osebne podatke lahko uporabimo v pravne namene na sodišču ali v fazah, ki vodijo do morebitnih sodnih postopkov zaradi nepravilne uporabe te spletne strani ali povezanih storitev. Izjavljate, da se zavedate, da bomo morda morali na zahtevo javnih organov razkriti osebne podatke.

 

6. Uporabniki podatkov

 

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani.

 

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 

– Eva Pavlič Seifert – upravljalka podatkov HIŠE MANDROVA,

– ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme; 

– administratorju in skrbniku spletne strani, 

– WordPress.com (več o tem kako WordPress.com uporablja podatke si poglejte na: https://automattic.com/privacy/)

 

7. Obdobje hrambe

 

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

 

– dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo brez časovne omejitve;

– vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do preklica.

 

8. Način varstva vaših podatkov

 

HIŠA MANDROVA se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani in/ali v katerikoli komunikaciji s HIŠO MANDROVA, tako preko elektronske pošte, telefona ali drugače. HIŠA MANDROVA bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli zlorabami.

 

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov. Dostop do računalnikov imajo le pooblaščene osebe HIŠA MANDROVA.

 

HIŠA MANDROVA ne odgovarja za kakršno koli izgubo ali razkritje podatkov ali kakršno koli izgubo ali škodo, ki je nastala zaradi napak pri prenosu ali nepooblaščenih ali nezakonitih dejanj tretjih oseb ali vaše odločitve o razkritju vaših osebnih podatkov. Noben sistem ne more biti stoodstotno varen in kljub našim prizadevanjem vedno obstaja nevarnost nepooblaščenega dostopa do vaših podatkov. Z uporabo te spletne strani prevzemate to tveganje.

 

9. Vaše pravice

 

HIŠA MANDROVA zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov in so naštete v tej Izjavi.

 

Odjava od prejemanja novic:

 

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino “ODJAVA” na elektronski naslov: hisamandrova(at)gmail.com, ali pa na dnu prejetega elektronskega sporočila kliknete gumb “odjava”.

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu HIŠA MANDROVA:

 

– potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,

 

–  omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),

 

–  poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),

 

– omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,

 

– omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),

 

– omogoči pravico do omejitve obdelave,

 

– omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,

 

– omogoči do ugovora obdelovanja, če se podatki obdelujejo na drugi podlagi kot dogovorjeno,

 

– omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,

 

– omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica in

 

– poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

 

Prav tako bo HIŠA MANDROVA posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

 

HIŠA MANDROVA se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

 

Vedeti morate, da lahko, če se vaši osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, tej obdelavi kadar koli ugovarjate brez kakršne koli utemeljitve.

 

Vse zahteve za uveljavljanje vaših pravic nam lahko posredujete preko kontaktnih podatkov, navedenih v tej politiki zasebnosti (navedeni na začetku te Izjave o zasebnosti). Te zahteve je mogoče uveljaviti brezplačno in jih bomo obravnavali čim prej in najkasneje v enem mesecu.

 

10. Stik

 

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri HIŠA MANDROVA:

 

Kontaktna oseba: Eva Pavlič Seifert

Elektronski naslov: hisamandrova(at)gmail.com

 

11. Spremembe

 

Pridržujemo si pravico, da Izjavo o zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

 

V Novem Kotu, dne 22. 12. 2020

NOVO!

Pohiti s prijavo na delavnico
Gradnja z lesom!
Število udeležencev je omejeno, prostih mest pa ni več veliko!

Enodnevna delavnica poteka vsako soboto in po novem tudi v nedeljo med 9.00 in 16.00.


Oglej si podrobnosti delavnice  Gradnja z lesom in se prijavi s pomočjo obrazca ali pa pošlji sporočilo na hisamandrova (at) gmail.com

Prijavi se na novičnik Hiše Mandrova in bodi prvi obveščen o novih delavnicah in novicah.