O Hiši Mandrova

Ste kdaj začutili vznemirjenost, ker ste se odločili, da boste v svojem življenju nekaj spremenili? O tem, da bi imeli majhno hiško sredi neokrnjenih gozdov, na obrobju sveta? Ali je ta občutek v vas pustil pripadnosti čemu, česar niste še izkusili?

To se je zgodilo nama.

Globoko v naju je dolgo časa bival občutek, da morava nekaj korenito spremeniti v svojem življenju. Po življenju v mestih v Sloveniji in po petih letih bivanja v tujini sva se odločila, da je čas, da se približava naravi. Hrepenenje po tesnejši povezanosti z okoljem, samooskrbi in intimi bivanja v naravnem okolju naju je pripeljalo na podeželje. Za seboj sva pustila vse preveč preobremenjeno mestno življenje in začela prenavljati svoj novi dom.

Postala sva obsedena z lesom, naravnimi gradbenimi materiali, ročnimi tehnikami obdelave lesa, trajnostnim bivanjem in permakulturo. Ljubezen do narave naju je navdihnila, da uresničujeva ključna načela trajnosti na vsakem koraku najinega življenja. Uporabljava razpoložljive naravne materiale, spodbujava ponovno uporabo, recikliranje, kompostiranje in princip DIY  – „Izdelaj si sam“.

Svojo zgodbo želiva deliti z ljudmi, ker verjameva, da ima vsak svojo zgodbo –  in to je tisto, kar nas povezuje na svetu. Še posebej zdaj, med epidemijo, se počutimo bliže izkušnjam in izmenjavi zgodb z drugimi kot še nikoli prej.

Oglejte si tudi najin Facebook in Instagram, kjer objavljava dnevne misli in spomine, ki naju vežejo na kraj Novi Kot in trajnostno-ustvarjalni vsakdan.

Vesela bova vsakega odziva in deljenja najine zgodbe!

Eva in Aljaž

KONTAKT | teamplateauresidue [at] gmail.com


Operacija Hiša Mandrova je namenjena razvoju unikatnim storitvam kreativnega turizma, ki združuje oživljanje dediščine in avdiovizualne vsebine o kulturni dediščini. Zasnovane storitve bodo potekale v obliki raznovrstnih interpretacijskih delavnic, ki uporabnikom nudijo edinstveno možnost učenja novih veščin in znanj, ustvarjanje, kreativno izpopolnitev ter sodelovanje v skupnosti, ki bo na vsakem koraku odsevalo bogato dediščino lokalnega okolja. Zasnovan projekt bo z implementacijo trajnostnega poslovnega modela dolgoročno pripomogel k ohranjanju kulturne dediščine, kulturne krajine in poseljenosti na obmejnem območju, prispeval k promociji uporabe lesa kot ekološkega materiala za vsakdanjo rabo ter pripomogel k revitalizaciji turistično še neodkritega območja v občini Loški Potok.

.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

www.eu-skladi.si